Zanger


Sil kon misschien wel eerder zingen dan praten. Met een klein radiotje en speelgoed microfoon stond hij uren te performen in de huiskamer. Als er geen muziekinstrument in de buurt was, dan pakte hij een grote plank, wat in zijn ogen prima door kon gaan als gitaar. In 2019, hij was toen 11 jaar oud, deed hij voor het eerst auditie. Met succes want hij schitterde daarna als één van de weeskinderen in de musical Annie van Stage Entertainment met onder anderen Willemijn Verkaik en Edwin Jonker. Vanaf dat moment heeft hij het theater in zijn hart gesloten. Daarna was hij nog te zien als Kruimeltje tijdens de Uitmarkt en als Friedrich in The Sound of Music. In 2021 deed Sil auditie voor de The Voice Kids en schopte het tot de Sing off. Helaas is het programma door alle omstandigheden rond dit programma tot op heden nog niet uitgezonden.

Naast dit alles is Sil bezig met eigen muziek, doet hij graag mee aan concerten op zijn middelbare school en neemt hij in zijn eigen studio covers op. Inmiddels heeft hij ook drie covers opgenomen in een professionele studio. Bekijk zijn Youtube kanaal om zijn muziek te beluisteren.

In december 2022 is de band MerQury gestart. Hierin is Sil de zanger en af en toe is hij achter de keys te vinden. In het portfolio kun je meer over de band vinden.